DELFI toimetaja: noored autorid murravad stereotüüpe ja meelitavad lugejaid

5.11.2023

Arvamusrubriigi toimetaja portaalis rus.Delfi.ee Olga Minnik, rääkis intervjuus Andrei Terekhovile projektist “Noorte meedialabor”, et noored autorid oskavad stereotüüpe murda, pakkuda oma artiklites teistsugust fookust ja meelitada lugejaskonda.

“Ma olen peaaegu kaks aastat olnud rus.Delfi arvamusrubriigi toimetaja ja ma märkan, et viimasel ajal tuleb meie juurde väga palju noori autoreid, mis on suurepärane. Mida nad oskavad? Nad oskavad imelisi asju. Nad suudavad murda stereotüüpe, lõhkuda šabloone, pakkuda oma artiklites teistsugust fookust ja meelitada uut lugejaskonda,” ütles Minnik.

Olga Minniku sõnul võib rus.Delfi arvamusartikleid kirjutada iga inimene, kes oskab kirjutada, väljendada oma mõtteid grammatiliselt õigesti ja selgelt. Autorilt oodatakse, et ta suudab oma mõtteid ilusti ja korrektselt väljendada, ning et ta on ekspert selles valdkonnas, milles ta kirjutab.

“Selleks, et tema (autori) arvamusartikkel ei koosneks loosungitest ega kõlaks nagu Jeltsini televisioon, täis klišeesid. See peab olema hea, argumenteeritud tekst, mida on meeldiv lugeda ja mis tõmbab lugejaskonda,” lisas ajakirjanik.

Minnik selgitas ka, et arvamused, mis lähtuvad Vene Föderatsiooni propaganda vaatepunktist, ei ole õige avaldada, kuna Venemaa on agressorriik.

“Meie seisukoht on selge, me ei ole Venemaa ja Vene propagandaga ühel seisukohal. Me ei saa sellisest vaatepunktist kirjutada ega tohiks, sest see on vale. Venemaa on agressorriik, see on rahvusvaheliselt tunnustatud. 7. oktoober (Hamas’i rünnak Iisraeli vastu) – siin on veidi rohkem keerukusi, ma näen, et minu toimetuse kolleegidel, teiste toimetuste liikmetel on kõhklusi. Aga mõistke õigesti, kahtlus – see on samuti seisukoht. Keegi suutis võtta Iisraeli poole, keegi ei suutnud. Ja see ongi tasakaal, mida tuleb hoida. Küsige endalt, keda ma toetan? Kas ma juhuslikult ei toeta terroristlikku riiki?” märkis Minnik.

Projekti “Noorte Meedialabor” toetab Aktiivsete Kodanike Fond, Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste arvel 2014–2021 rahastusperioodil, mida rahastavad Island, Liechtenstein ja Norra.